Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoskie kopytka z pieczarkami"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1235
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 182
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1235
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 182
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Kupne gnocchi gotujemy zgodnie z poradą na opakowaniu lub przygotowujemy domowe, według przepisu podanego na stronie 34 przez naszą ekspertkę, Hannę Szymkiewicz, w ramce pt. Rewia radzi. Albo zastępujemy je polskimi kopytkami.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy na duże części. Obraną cebulę siekamy w kostkę.
Na patelni podgrzewamy 2 łyżki masła i 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy pokrojone pieczarki i cebulę, podlewamy łyżką wody i dusimy 8-10 minut.
Gdy woda z pieczarek odparuje, wlewamy śmietankę. Mieszając, gotujemy kilka minut, aby sos pieczarkowy zgęstniał.
Porcje ciepłych kluseczek polewamy sosem, dekorujemy listkami ziół i podajemy.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 194 kcal Białko 3,6g/Tłuszcz 3,3 g/Węglowodany 37 gŹródło: Rewia