Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowina po meksykańsku to smaczne, oryginalne, kolorowe danie, z dużą ilością papryki, pożywnej fasoli i oczywiście kukurydzy.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Składniki
Fasolę umyć, namoczyć poprzedniego dnia. Następnie ugotować ją na półtwardo w tej samej wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem soli i przecedzić, a wodę od gotowania zostawić.
Mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebule i czosnek drobno posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
W dużym rondlu mocno rozgrzać smalec i usmażyć na nim mięso, dodać cebulę, czosnek i pomidory. Dusić 10 minut, a następnie podlać wodą od gotowania fasoli, dodać mieloną paprykę oraz sól i dusić jeszcze 2 godziny.
Papryki i papryczkę chili umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski i wraz z osączoną kukurydzą oraz fasolą dodać do potrawy na 30 minut przed końcem duszenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Potrawę podawać z białym pieczywem. Można ją również zaprawić czerwonym winem lub śmietaną. SMACZNEGO!!!