Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina w sosie pomidorowym"
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 124
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 124
Składniki
Dynię starannie umyj, wytrzyj ręcznikiem papierowym. Odkrój wierzch. Dynię wydrąż tak, by nie uszkodzić ścianek i aby otrzymać ok. 40 dag miąższu (bez pestek). Miąższ pokrój w kostkę.
W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć pokrojoną dynię i delikatnie ją podsmaż (ok. 5 min). Przypraw solą morską, mielonym piep rzem oraz tartą gałką muszkatołową. Cebulę obierz, posiekaj.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż mięso i smaż, aż się zrumieni, dołóż cebulę. oprósz solą i pieprzem oraz chili, dodaj koncentrat pomidorowy. Mieszając co jakiś czas, smaż 5 min. Po tym czasie wlej gorący bulion, smaż 10 min.
Na drugiej patelni podgrzej pomidory, połącz z dynią i przełóż do mięsa. Duś 10 min. Oczyszczony por pokrój w talarki. Wrzuć je na 2 min do wrzątku, odcedź. Dodaj do gulaszu z posiekaną natką. Dopraw go i podawaj w wydrążonej dyni.
Mięso mielone możesz zastąpić gulaszowym. Pokrojone w kostkę obsmaż na dużym płomieniu, dopraw i duś podlane bulionem ok. 50 min.Źródło: Tina