Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina w sosie winno-korzennym"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34638
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34638
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w większą kostkę. Włóż do miski, oprósz solą i pieprzem. Wlej wino, dodaj kawałki cynamonu oraz listki laurowe i obrany, pokrojony w plasterki czosnek. Wszystko wymieszaj, przykryj i schowaj do lodówki na noc.
Marchewki, pietruszki, ziemniaki oraz cebulki obierz. Pietruszki potnij w kostkę, marchewki na dość duże kawałki (ew. zostaw w całości), a ziemniaki i cebulę na ćwiartki. Boczek pokrój w kosteczkę. Na patelni wysmaż go na chrupiąco. Zdejmij.
Do tłuszczu, który wytopił się z boczku, dodaj masło. Mięso odcedź z marynaty (nie wylewaj jej). Wołowinę usmaż na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Zasyp mąką, wymieszaj, smaż chwilę. Wlej gorący bulion i marynatę. Duś na wolnym ogniu ok. 80 min.
Po tym czasie dołóż przygotowane warzywa, a po 20 minutach śliwki i wysmażony boczek. Gotuj jeszcze 10 min. Gulasz przypraw do smaku. Podawaj z pieczywem.Źródło: Tina