Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina z czosnkiem niedźwiedzim

Wołowina z czosnkiem niedźwiedzim

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 15

Wypróbowany przepis na "Wołowina z czosnkiem niedźwiedzim"

Składniki

  • 50 dag wołowiny
  • 2 ły żki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki słodkokwaśnego sosu chili
  • żółtko
  • czerwona cebula
  • 2 papryczki chili
  • czerwona papryka
  • 40 dag miąższu dyni l garść czosnku niedźwiedziego
  • łyżka oleju roślinnego
  • 3 łyżki sezamu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokrój w paski i włóż do miski. Dodaj sos sojowy, olej sezamowy, sos chili i żółtko. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki. Kawałki dyni gotuj we wrzącej, posolonej wodzie przez 8 minut. Wyjmij i odcedź.

  2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną cebulę, papryczki chili, paprykę i dynię. Wyjmij warzywa i wrzuć mięso. Podsmaż i ponownie dodaj warzywa, czosnek niedźwiedzi i nasiona sezamu.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń