Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z groszkiem, ziemniakami i szynką"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Mięso oczyść, rozkrój, aby powstał płat, lekko rozbij, oprósz przyprawami, włóż do lodówki.
Ziemniaki rozgnieć z masłem. Szynkę pokrój w kostkę, groszek osącz i wraz z szynką dodaj do ziemniaków. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z roztrzepanym jajkiem.
Nałóż farsz na mięso, zwiń, zwiąż nicią kuchenną. Oprósz przyprawami, mąką i usmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż do brytfanny, skrop olejem i dopiecz na złoto.Źródło: Świat kobiety