Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina z papryką i ryżem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 249
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 236
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 249
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 236
Składniki
ok. 35 minut
Papryki oczyścić z nasion, pokroić w grubą kostkę. Papryczki chili rozciąć, usunąć pestki, drobniutko pokroić. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Czosnek obrać, posiekać. Kilka listków kolendry odłożyć do dekoracji, resztę posiekać. Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Wołowinę oczyścić, pokroić w plastry. Obsmażyć je z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek. Dodać paprykę i połowę chili.
Podlać bulionem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i curry. Dusić do miękkości. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością zimnej wody. Wlać do warzyw. Ponownie zagotować. Curry jeszcze raz przyprawić do smaku.
Włożyć mięso i kolendrę. Mocno razem podgrzać. Ryż odcedzić, osączyć, posypać resztą chili, podawać jako dodatek do mięsa i curry. Przed podaniem udekorować potrawę odłożoną kolendrą.Źródło: Życie na gorąco