Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowy gulasz na ciemnym piwie"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4327
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4327
Składniki
Umyte mięso kroimy w dość dużą kostkę, posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem, prószymy mąką. Partiami obsmażamy ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do głębokiego rondla.
Na pozostałym na patelni tłuszczu przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Dorzucamy pokrojone w krążki selery i marchewkę. Chwilę smażymy.
Zawartość patelni przekładamy do mięsa. Zalewamy bulionem, dodajemy wszystkie przyprawy. Doprowadzamy do zagotowania, po czym wlewamy piwo.
Gulasz wkładamy na 120–130 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki. Krótko obsmażamy na tłuszczu. 30 minut przed końcem pieczenia wrzucamy do gulaszu. Jeśli podczas wypiekania potrawy odparuje zbyt dużo sosu, można dolać trochę wody.
Czas przygotowania 180 minut. Cena porcji około 4 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 156 kcal Białko 15 g/Tłuszcz 4 g/Węglowodany 19 gŹródło: Rewia