Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tęsknota za latem i lekkim obiadem sprawia, że warzywa często goszczą na moim stole. Najczęściej wyciągane z DomowejPiwniczki, ale jak dorwę jakąś promocję, np na cukinię za pół zimowej ceny, to zapasy zostawiam na czarną godzinę :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5398
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11849
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1357
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5398
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11849
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1357
Składniki
Warzywa szoruję z oprysków i innego badziewia, obieram, pozbawiam nasion, ogonków, szypułek i kroję niedbale w grubą kostkę. Latem to megatanie i błyskawiczne danie. Dlatego na zimę przygotowuję je w słoikach - duża oszczędność czasu i pieniędzy i bez konserwantów, a nawet bez soli. Przepis jest tuttaj: https://smaker.pl/przepis-cukinia-na-ostro-gotowe-danie-na-przechowanie,124089,domowapiwniczka.html
Wrzucam pokrojone warzywa do garnka i gotuję 10 minut. (nie dolewam wody bo puszczą sok, nie solę, bo sól psuje smak) Pod koniec gotowania, przyprawiam, mieszam i gotowe!