Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wstążki po marynarsku"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź i spłucz zimną wodą. W rondelku rozgrzej 2 łyżki masła, przesmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj oczyszczone i pokrojone owoce morza. Całość dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż. Następnie zalej sos śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, wlej sok z cytryny do smaku. Na koniec dodaj do sosu resztę masła i drobno posiekaną natkę pietruszki. Danie udekoruj listkami pietruszki i podawaj.Źródło: Na żywo