Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wstążki w sosie podgrzybkowym"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
Grzyby oczyść., ewentualnie szybko opłucz je, osusz. Podgrzybki potnij w cienkie plasterki. Boczek pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż grzyby i duś do miękkości. Pod koniec domieszaj śmietanę.
W garnku zagotuj wodę na makaron. Do wrzątku włóż wstążki. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj makaron jeszcze około 8 minut.
Sos grzybowy przypraw solą i pieprzem. Makaron odcedź, osącz, wymieszaj z sosem. Posyp serem.Źródło: Tina