Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wstążki w sosie podgrzybkowym"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Grzyby oczyść., ewentualnie szybko opłucz je, osusz. Podgrzybki potnij w cienkie plasterki. Boczek pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż grzyby i duś do miękkości. Pod koniec domieszaj śmietanę.
W garnku zagotuj wodę na makaron. Do wrzątku włóż wstążki. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj makaron jeszcze około 8 minut.
Sos grzybowy przypraw solą i pieprzem. Makaron odcedź, osącz, wymieszaj z sosem. Posyp serem.Źródło: Tina