Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wstążki w sosie podgrzybkowym"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2098
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5538
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5554
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2098
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5538
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5554
Składniki
Grzyby oczyść., ewentualnie szybko opłucz je, osusz. Podgrzybki potnij w cienkie plasterki. Boczek pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż grzyby i duś do miękkości. Pod koniec domieszaj śmietanę.
W garnku zagotuj wodę na makaron. Do wrzątku włóż wstążki. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj makaron jeszcze około 8 minut.
Sos grzybowy przypraw solą i pieprzem. Makaron odcedź, osącz, wymieszaj z sosem. Posyp serem.Źródło: Tina