Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wyśmienity omlet z grzybami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 682
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 682
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 380
Składniki
Grzyby starannie oczyść z igliwia, opłucz pod bieżącą wodą, osusz. Większe okazy pokrój na mniejsze kawałki, małe pozostaw w całości. Cebulę drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła. Wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie wrzuć grzyby. Smaż na średnim ogniu 10-15 min, od czasu do czasu mieszając. Przełóż do miseczki.
Do miski wbij jajka, rozmąć widelcem. Wlej mleko, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na patelni roztop 1 łyżkę masła. Wlej połowę masy jajecznej i poruszaj patelnią tak, by masa równomiernie się rozlała. Gdy jajka lekko się zetną, na wierzchu rozłóż połowę usmażonych grzybów.
Patelnię przykryj pokrywką, smaż na małym ogniu, aż masa się zetnie. Omlet zsuń na talerz, posyp posiekanym koperkiem. W ten sam sposób przygotuj drugi omlet ze składników, które pozostały.
30 minut. Porcja: 270 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie