Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawna rolada"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31358
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31358
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w kostkę lub paski. Cebulę drobno posiekaj. Cukinię umyj, osusz, pokrój w ćwierćtalarki lub dużą kostkę. Mięso umyj, pokrój w kostkę, oprósz przyprawą gyros. Ser zetrzyj na tarce na małych oczkach.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, zeszklij. Następnie dodaj mięso. Mieszając smaż na średnim ogniu 5-7 min. Na płat ciasta francuskiego wyłóż podsmażone mięso z cebulą, pokrojoną paprykę, cukinię oraz kukurydzę konserwową. Oprósz solą oraz pieprzem. Całość obficie posyp startym żółtym serem i zwiń.
Wierzch w kilku miejscach natnij ostrym nożem i posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (łączeniem ciasta do dołu). Piecz około 20 min w temperaturze 180°C. Podawaj z dipem czosnkowym.
Rada: Błyskawiczną roladę przygotujesz z gotowej mieszanki mrożonych warzyw (marchewka, groszek, brokuł, kalafior).
40 minut. Porcja: 320 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie