Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawne babeczki"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Mąkę przesiej do miski, posiekaj nożem razem z 15 dag dobrze schłodzonego masła. Dodaj 4 łyżki lodowatej wody oraz szczyptę soli. Szybko zagnieć kruche ciasto, uformuj kulę, owiń ją folią i odłóż na 30 min do lodówki.
Szynkę posiekaj, przepuść przez maszynkę, a następnie zmiksuj z resztą masła. Masę dopraw do smaku solą, pieprzem i chili. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek, wylep foremki do babeczek. Piecz w 200 st. 20 min.
Korpus lekko przestudź, wyjmij z foremek. Pastę z szynki przełóż do rękawa cukierniczego. Napełnij babeczki. Dekoruj kawałkami pomidora oraz listkami świeżej natki lub gałązkami koperku.
20 porcji , czas ok. 40 min; porcja – 170 kcal, cena 70 grŹródło: Świat kobiety