Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-03-2023
Zakręcana zapiekanka którą pokochała Moja rodzina. Szybki i prosty obiad.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6379
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6379
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Ziemniaki kroję w talarki i gotuję w osolonej wodzie ok. 8 mniut. mięso kroję na mniejsze kawałki i obtaczam w cieście. Masło rozpuszczam i dodaję mąkę oraz mleko. Zagotowuję i dodaję przyprawy w tym gałkę muszkatołową. Piekarnik nagrzewam na 230 stopni. Na dnie naczynia smaruję połowę sosu i układam składniki pokrojone w plastry na przemian. Przyprawiam i na koniec smaruję sosem. Piekę ok. 35 minut.