Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-03-2023
Zakręcana zapiekanka którą pokochała Moja rodzina. Szybki i prosty obiad.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 247
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2594
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1833
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3537
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28644
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 247
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2594
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1833
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3537
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28644
Składniki
Ziemniaki kroję w talarki i gotuję w osolonej wodzie ok. 8 mniut. mięso kroję na mniejsze kawałki i obtaczam w cieście. Masło rozpuszczam i dodaję mąkę oraz mleko. Zagotowuję i dodaję przyprawy w tym gałkę muszkatołową. Piekarnik nagrzewam na 230 stopni. Na dnie naczynia smaruję połowę sosu i układam składniki pokrojone w plastry na przemian. Przyprawiam i na koniec smaruję sosem. Piekę ok. 35 minut.