Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-03-2023
Zakręcana zapiekanka którą pokochała Moja rodzina. Szybki i prosty obiad.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9546
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20808
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9546
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20808
Składniki
Ziemniaki kroję w talarki i gotuję w osolonej wodzie ok. 8 mniut. mięso kroję na mniejsze kawałki i obtaczam w cieście. Masło rozpuszczam i dodaję mąkę oraz mleko. Zagotowuję i dodaję przyprawy w tym gałkę muszkatołową. Piekarnik nagrzewam na 230 stopni. Na dnie naczynia smaruję połowę sosu i układam składniki pokrojone w plastry na przemian. Przyprawiam i na koniec smaruję sosem. Piekę ok. 35 minut.