Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-03-2023
Zakręcana zapiekanka którą pokochała Moja rodzina. Szybki i prosty obiad.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4099
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416133
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2787
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4099
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416133
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2787
Składniki
Ziemniaki kroję w talarki i gotuję w osolonej wodzie ok. 8 mniut. mięso kroję na mniejsze kawałki i obtaczam w cieście. Masło rozpuszczam i dodaję mąkę oraz mleko. Zagotowuję i dodaję przyprawy w tym gałkę muszkatołową. Piekarnik nagrzewam na 230 stopni. Na dnie naczynia smaruję połowę sosu i układam składniki pokrojone w plastry na przemian. Przyprawiam i na koniec smaruję sosem. Piekę ok. 35 minut.