Do góry

Dania główne Przepis na:

Zakręcony schab z serem i pieczarkami

Zakręcony schab z serem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 768 Ocena: 7688

Dodano:

Odsłon: 1190

Soczyste delikatne roladki z dodatkiem ketchupu i pieczarek, zatopionych w serze to moja propozycja na obiadek.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Cebula
  • 15 dag pieczarek
  • ½ pęczka szczypiorku
  • Ketchup pikantny
  • Pieprz
  • Sól
  • ½ opakowania sera żółtego w plastrach
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zakręcony schab z serem i pieczarkami

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry, rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  5. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 6. Szczypiorek drobno siekamy dodajemy do grzybów.

  7. 7. Każdy płat schabu smarujemy cienko ketchupem.

  8. 8. Kładziemy po plasterku żółtego sera.

  9. 9. Nakładamy farsz.

  10. 10. Zwijamy roladki.

  11. 11. Moczymy w roztrzepanym widelcem jajku.

  12. 12. Obtaczamy w bułce tartej.

  13. 13. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

  14. 14. Roladki gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 listopada 2018 Ulala, ulala, co za pyszności, aż sam się zakręciłem, mniami :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń