Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zamojski czosnek w winie"
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 1871
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9610
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3267
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6706
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 1871
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9610
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3267
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6706
Składniki
Wino zagotuj z octem winnym, cukrem, solą, estragonem, papryczkami chili, liśćmi laurowymi oraz pieprzem.
Do wrzącej zalewy wrzuć obrane ząbki czosnku, zdejmij z ognia, przykryj, odstaw na noc. Następnego dnia zagotuj czosnek w zaprawie, gotuj przez ok. 2-3 minuty, po czym ostudź.
Ząbki czosnku ułóż w przygotowanych słoiczkach, następnie zalej ostudzoną zaprawą. Do każdego słoika wlej na wierzch łyżkę oliwy i zamknij. Czosnek będzie gotowy po upływie ok. tygodnia.Źródło: Świat kobiety