Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zamojski czosnek w winie"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 203
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 429
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 461
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 203
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 429
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 461
Składniki
Wino zagotuj z octem winnym, cukrem, solą, estragonem, papryczkami chili, liśćmi laurowymi oraz pieprzem.
Do wrzącej zalewy wrzuć obrane ząbki czosnku, zdejmij z ognia, przykryj, odstaw na noc. Następnego dnia zagotuj czosnek w zaprawie, gotuj przez ok. 2-3 minuty, po czym ostudź.
Ząbki czosnku ułóż w przygotowanych słoiczkach, następnie zalej ostudzoną zaprawą. Do każdego słoika wlej na wierzch łyżkę oliwy i zamknij. Czosnek będzie gotowy po upływie ok. tygodnia.Źródło: Świat kobiety