Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na klasyczną fasolkę w sosie pomidorowym w nowym wydaniu! Prosty przepis! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Do dużej miski wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy powidła, sos sojowy, pieprz oraz wędzoną paprykę. Mieszamy.
Do tak przygotowanego sosu dodajemy fasolę, suszone pomidory i 150g tartego sera. Dokładnie mieszamy.
Przygotowaną fasolkę przelewamy do naczynia żaroodpornego. Potrawę pieczemy bez przykrycia przez pół godziny w 180 stopniach z termoobiegiem, następnie porcję zapieczonej fasolki przekładamy do kokilek do zapiekania
Każdą porcję fasolki posypujemy pozostałym serem i zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści.
Gotową potrawę podajemy z ulubionym świeżym pieczywem. Smacznego.