Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na klasyczną fasolkę w sosie pomidorowym w nowym wydaniu! Prosty przepis! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie!
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5376
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2491
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5376
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2491
Składniki
Do dużej miski wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy powidła, sos sojowy, pieprz oraz wędzoną paprykę. Mieszamy.
Do tak przygotowanego sosu dodajemy fasolę, suszone pomidory i 150g tartego sera. Dokładnie mieszamy.
Przygotowaną fasolkę przelewamy do naczynia żaroodpornego. Potrawę pieczemy bez przykrycia przez pół godziny w 180 stopniach z termoobiegiem, następnie porcję zapieczonej fasolki przekładamy do kokilek do zapiekania
Każdą porcję fasolki posypujemy pozostałym serem i zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści.
Gotową potrawę podajemy z ulubionym świeżym pieczywem. Smacznego.