Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, boczek w paski i całość obsmażyć.
Dodać mięso mielone i dusić około 15 minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i kminkiem.
Pod koniec dodać przetarte pomidory.
Liście kapusty sparzyć.
Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć 2 liśćmi kapusty, na nich ułożyć warstwę farszu mięsnego i sera. Czynność powtórzyć trzykrotnie. Przykryć 2 liśćmi kapusty i posypać serem.
Zapiekankę przykryć pergaminem i piec przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.