Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekana karkówka"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2760
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 736
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 83
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2760
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 736
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 83
Składniki
Przepis przysłała Kinga Przyborowska z Biedruska
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry. Natrzyj z obydwu stron pikantną przyprawą do mięsa. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż plastry karkówki z obydwu stron. Włóż do naczynia żaroodpornego.
Cebule obierz, pokrój na plasterki, posyp karkówkę. Pieczarki oczyść, posiekaj, dodaj do karkówki. Przecier pomidorowy wymieszaj ze szklanką wody, maggi, octem winnym i cukrem, polej karkówkę. Zamknij, wstaw do rozgrzanego do temp. 160°C piekarnika, piecz ok. godziny.
czas przygotowania: 85 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie