Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekana karkówka"
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Składniki
Przepis przysłała Kinga Przyborowska z Biedruska
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry. Natrzyj z obydwu stron pikantną przyprawą do mięsa. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż plastry karkówki z obydwu stron. Włóż do naczynia żaroodpornego.
Cebule obierz, pokrój na plasterki, posyp karkówkę. Pieczarki oczyść, posiekaj, dodaj do karkówki. Przecier pomidorowy wymieszaj ze szklanką wody, maggi, octem winnym i cukrem, polej karkówkę. Zamknij, wstaw do rozgrzanego do temp. 160°C piekarnika, piecz ok. godziny.
czas przygotowania: 85 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie