Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka jest szybka i łatwa w przygotowaniu nawet dla tych początkujących w kuchni =). Idealnie nadaje się na podwieczorek.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 156
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 156
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Składniki
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedź wodę. Następne wysmarój całe naczynie żaroodporne (najlepiej żeby było długie i niskie) masłem na grubość ok. 3 - 4 mm. Odcedzony ryż rónomiernie rozmieść na wysmarowanym naczyniu.
Obierz jabłka i pokrój w plasterki. Potem ułóż je na ryżu według uznania i całość delikatnie posyp cynamonem. Piec w 180 stopniach aż do zarumienienia przez ok.20 min. Smacznego!