Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetyczne i zdrowe danie, w sam raz na obiad, idealnie komponuje się z mięsem i ryżem. Smacznego! :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i przekroić na ćwiartki. Mozarellę pokroić w plastry, ułożyć na przemian obie papryki z mozarellą.
Cebulkę i szczypior posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulkę i przetarty czosnek, dodać tymianek, zalać przecierem pomidorowym, chwilę pogotować.
Sos przelać do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, na nim ułożyć na przemian obie papryki z mozarellą. Danie zapiekać w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok.20 min.