Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetyczne i zdrowe danie, w sam raz na obiad, idealnie komponuje się z mięsem i ryżem. Smacznego! :)
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i przekroić na ćwiartki. Mozarellę pokroić w plastry, ułożyć na przemian obie papryki z mozarellą.
Cebulkę i szczypior posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulkę i przetarty czosnek, dodać tymianek, zalać przecierem pomidorowym, chwilę pogotować.
Sos przelać do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, na nim ułożyć na przemian obie papryki z mozarellą. Danie zapiekać w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok.20 min.