Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane chili con carne"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie, wrzuć do garnka z posolonym wrzątkiem i ugotuj do miękkości. Wyjmij, pozostaw do lekkiego przestudzenia. Delikatnie wydrąż środki, tworząc ziemniaczane łódeczki.
Cebulę obierz i drobno poszatkuj. W rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż krótko. Dodaj rozdrobnione w palcach mięso. Smaż razem, mieszając, aż mięso się zrumieni.
Paprykę opłucz, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Miąższ drobno posiekaj, dodaj do mięsa. Chwilę smaż razem. Dodaj osączoną kukurydzę oraz fasolkę, wymieszaj, podlej kilkoma łyżkami wody i duś 5 minut.
Danie dopraw koncentratem, solą, pieprzem i mielonym kuminem. Nakładaj porcje do miseczek ziemniaczanych. Zapiekaj 10 minut. Dekoruj kolendrą.Źródło: Świat kobiety