Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane mięso z fasolką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj mięso,liść laurowy, trochę soli i pieprzu. Następnie wrzuć pokrojone ziemniaki i marchewkę. Całość oprósz mąką i wymieszaj. Wlej wino i trochę bulionu.
Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i duś w temp. 200° C przez 40 minut. Dołóż fasolkę i podlej bulionem.
Z ciasta francuskiego rozwałkuj cienki, okrągły placek i zrób z niego „pokrywkę”. Posmaruj rozmąconym jajkiem i ponakłuwaj kilkakrotnie widelcem. Wstaw formę z powrotem do piekarnika.
Wyjmij ją, kiedy ciasto się przyrumieni.Źródło: Na żywo