Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Zapiekane naleśniki"

Składniki

  • 10 usmażonych naleśników
  • 1/2 kg mielonego mięsa drobiowego
  • 1 karton przecieru pomidorowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 pęczek dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • kilka pomidorków koktajlowych do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kukurydzę odlej z zalewy. Ser zetrzyj. Cebulę z dymki posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, szczypior pokrój.

  2. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj mięso, oprószyć solą i pieprzem. Chwilę smaż.

  3. Zalej przecierem pomidorowym. Gotuj 15 minut. Wsyp kukurydzę. 4. Po zagotowaniu sos schłodź. Wymieszaj ze szczypiorkiem.

  4. Gotowym farszem posmaruj naleśniki i posyp tartym serem. Zwiń w rulony i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

  5. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. 7. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń