Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to doskonale nadaje się na obiad lub kolację, wygląda i smakuje rewelacyjnie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3339
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 288
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 491
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3339
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 288
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 491
Składniki
► Ziemniaki gotować w lekko osolonej wodzie na półmiękko. ► Na patelni rozgrzać oliwę i lekko podsmażyć czosnek / czosnek wyjąć, odstawić /. Na tej samej oliwie podsmażyć pokrojone wątróbki i serca / wyjąć, odstawić /. Na pozostałej oliwie podsmażyć pieczarki i pokrojone w plastry ziemniaki / przyprawić /. ► Rozgrzać masło, dodać potarty ser i podsmażyć ( aż ser zacznie się topić ), wlać śmietanę i cały czas mieszająć / zagotować /. ► W naczyniu ognioodpornym, ułozyć warstwami: ziemniaki, wątróbkę, serca, pieczarki, posypać liśćmi oregano i zalać przygotowanym sosem serowym. ► W nagrzanym piekarniku piec przez 10 - 15 minut w 180C / Termoobieg /. Potrawę zapiekać do momentu lekkiego zrumienienia się sera. Doprawić solą i pieprzem.