Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1710
Dodano: 27.05.2011
Odsłon: 4036
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
► Ziemniaki gotować w lekko osolonej wodzie na półmiękko. ► Na patelni rozgrzać oliwę i lekko podsmażyć czosnek / czosnek wyjąć, odstawić /. Na tej samej oliwie podsmażyć pokrojone wątróbki i serca / wyjąć, odstawić /. Na pozostałej oliwie podsmażyć pieczarki i pokrojone w plastry ziemniaki / przyprawić /. ► Rozgrzać masło, dodać potarty ser i podsmażyć ( aż ser zacznie się topić ), wlać śmietanę i cały czas mieszająć / zagotować /. ► W naczyniu ognioodpornym, ułozyć warstwami: ziemniaki, wątróbkę, serca, pieczarki, posypać liśćmi oregano i zalać przygotowanym sosem serowym. ► W nagrzanym piekarniku piec przez 10 - 15 minut w 180C / Termoobieg /. Potrawę zapiekać do momentu lekkiego zrumienienia się sera. Doprawić solą i pieprzem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)