Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to doskonale nadaje się na obiad lub kolację, wygląda i smakuje rewelacyjnie.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13678
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13678
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1186
Składniki
► Ziemniaki gotować w lekko osolonej wodzie na półmiękko. ► Na patelni rozgrzać oliwę i lekko podsmażyć czosnek / czosnek wyjąć, odstawić /. Na tej samej oliwie podsmażyć pokrojone wątróbki i serca / wyjąć, odstawić /. Na pozostałej oliwie podsmażyć pieczarki i pokrojone w plastry ziemniaki / przyprawić /. ► Rozgrzać masło, dodać potarty ser i podsmażyć ( aż ser zacznie się topić ), wlać śmietanę i cały czas mieszająć / zagotować /. ► W naczyniu ognioodpornym, ułozyć warstwami: ziemniaki, wątróbkę, serca, pieczarki, posypać liśćmi oregano i zalać przygotowanym sosem serowym. ► W nagrzanym piekarniku piec przez 10 - 15 minut w 180C / Termoobieg /. Potrawę zapiekać do momentu lekkiego zrumienienia się sera. Doprawić solą i pieprzem.