Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wegetariańskie w formie zapiekanki.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4288
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74342
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4288
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74342
Składniki
Selery obrać i ugotować w osolonej wodzie. Potem ostudzić i pokroić w plastry. Zalać wszystko sosem (wymieszane- olej, pieprz, musztarda i 3 łyżki ciepłej wody). Odstawić na kilkanaście minut.
Papryki i cebulę pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w plasterki. Można dodać więcej oliwek-według uznania. Posiekać zieleninę.
Twaróg zmielić. Połączyć ze śmietaną. Białka ubić z płaską łyżeczką soli. Do białek dodać żółtka i masę serową. Mikserem wymieszać. Potem dodać warzywa. Wymieszać łyżką.
Selery poukładać w żaroodpornym naczyniu. Zalać przygotowaną masą.
Piec ok 20-30 min w 200 st.