Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane selery

Zapiekane selery

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3804

Dodano:

Odsłon: 457

Danie wegetariańskie w formie zapiekanki.

Składniki

  • selery średniej wielkości 2 sztuki
  • biały ser 25 dag
  • śmietana 4 łyżki
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka żółta 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • oliwki zielone 8sztuk
  • jajka 4 sztuki
  • koperek 1 łyżka
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • sól
  • olej 3 łyzki
  • musztarda 1 łyżeczka
  • pieprz pół łyżeczki
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Selery obrać i ugotować w osolonej wodzie. Potem ostudzić i pokroić w plastry. Zalać wszystko sosem (wymieszane- olej, pieprz, musztarda i 3 łyżki ciepłej wody). Odstawić na kilkanaście minut.

  2. Papryki i cebulę pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w plasterki. Można dodać więcej oliwek-według uznania. Posiekać zieleninę.

  3. Twaróg zmielić. Połączyć ze śmietaną. Białka ubić z płaską łyżeczką soli. Do białek dodać żółtka i masę serową. Mikserem wymieszać. Potem dodać warzywa. Wymieszać łyżką.

  4. Selery poukładać w żaroodpornym naczyniu. Zalać przygotowaną masą.

  5. Piec ok 20-30 min w 200 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 28 lutego 2017 Piękna i kolorowa zapiekanka...uwielbiam seler,w najbliższym czasie zrobię:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń