Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wegetariańskie w formie zapiekanki.
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 546
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1294
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 407
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 546
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1294
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 407
Składniki
Selery obrać i ugotować w osolonej wodzie. Potem ostudzić i pokroić w plastry. Zalać wszystko sosem (wymieszane- olej, pieprz, musztarda i 3 łyżki ciepłej wody). Odstawić na kilkanaście minut.
Papryki i cebulę pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w plasterki. Można dodać więcej oliwek-według uznania. Posiekać zieleninę.
Twaróg zmielić. Połączyć ze śmietaną. Białka ubić z płaską łyżeczką soli. Do białek dodać żółtka i masę serową. Mikserem wymieszać. Potem dodać warzywa. Wymieszać łyżką.
Selery poukładać w żaroodpornym naczyniu. Zalać przygotowaną masą.
Piec ok 20-30 min w 200 st.