Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wegetariańskie w formie zapiekanki.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8737
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8737
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Składniki
Selery obrać i ugotować w osolonej wodzie. Potem ostudzić i pokroić w plastry. Zalać wszystko sosem (wymieszane- olej, pieprz, musztarda i 3 łyżki ciepłej wody). Odstawić na kilkanaście minut.
Papryki i cebulę pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w plasterki. Można dodać więcej oliwek-według uznania. Posiekać zieleninę.
Twaróg zmielić. Połączyć ze śmietaną. Białka ubić z płaską łyżeczką soli. Do białek dodać żółtka i masę serową. Mikserem wymieszać. Potem dodać warzywa. Wymieszać łyżką.
Selery poukładać w żaroodpornym naczyniu. Zalać przygotowaną masą.
Piec ok 20-30 min w 200 st.