Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo sycące, nadaje się na kolację we dwoje, jak również na imprezę. Miła odmiana od zwykłej makaronowej zapiekanki:)
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2520
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 121
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4337
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2520
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 121
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4337
Składniki
Tortellini gotujemy, nie musi być dogotowane na 100%. Dojdzie potem w piekarniku. Odcedzamy.
Sos: smażymy pokrojoną drobno cebulkę, wyciskamy 2-3 ząbki czosnku, smażymy jeszcze chwilę i wlewamy pomidory z puszki. Najlepiej jeśli są w kawałkach, Jeśli kupimy pomidory w całości, należy je rozdrobnić np.widelcem. Gdy już sosik zgęstnieje doprawiamy, dodajemy liście bazylii.
Formę do zapiekania wykładamy cienkimi plastrami masełka, na to wrzucamy ugotowane tortellini, zalewamy to sosikiem, na wierzch posypujemy serem i zapiekamy:)