Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo sycące, nadaje się na kolację we dwoje, jak również na imprezę. Miła odmiana od zwykłej makaronowej zapiekanki:)
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 307
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 307
Składniki
Tortellini gotujemy, nie musi być dogotowane na 100%. Dojdzie potem w piekarniku. Odcedzamy.
Sos: smażymy pokrojoną drobno cebulkę, wyciskamy 2-3 ząbki czosnku, smażymy jeszcze chwilę i wlewamy pomidory z puszki. Najlepiej jeśli są w kawałkach, Jeśli kupimy pomidory w całości, należy je rozdrobnić np.widelcem. Gdy już sosik zgęstnieje doprawiamy, dodajemy liście bazylii.
Formę do zapiekania wykładamy cienkimi plastrami masełka, na to wrzucamy ugotowane tortellini, zalewamy to sosikiem, na wierzch posypujemy serem i zapiekamy:)