Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo sycące, nadaje się na kolację we dwoje, jak również na imprezę. Miła odmiana od zwykłej makaronowej zapiekanki:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8189
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 422
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8189
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 422
Składniki
Tortellini gotujemy, nie musi być dogotowane na 100%. Dojdzie potem w piekarniku. Odcedzamy.
Sos: smażymy pokrojoną drobno cebulkę, wyciskamy 2-3 ząbki czosnku, smażymy jeszcze chwilę i wlewamy pomidory z puszki. Najlepiej jeśli są w kawałkach, Jeśli kupimy pomidory w całości, należy je rozdrobnić np.widelcem. Gdy już sosik zgęstnieje doprawiamy, dodajemy liście bazylii.
Formę do zapiekania wykładamy cienkimi plastrami masełka, na to wrzucamy ugotowane tortellini, zalewamy to sosikiem, na wierzch posypujemy serem i zapiekamy:)