Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka po cygańsku zapewni nam smaczny i treściwy obiad. Całość możemy przygotować dzień wcześniej a po powrocie do domu przełożyć ją tylko z lodówki do piekarnika.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11766
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 98
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8334
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155228
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1144
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11766
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 98
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8334
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155228
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1144
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę, czosnek i paprykę drobno kroimy. Kiełbasę kroimy w półplastry.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę, do mocnego zarumienienia. Dodajemy pokrojone warzywa, smażymy jeszcze kilka minut. Wlewamy passatę, dusimy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku papryką, solą i pieprzem.
Ziemniaki mieszamy z kiełbasą i warzywami oraz startym serem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut. Na wierzch układamy pokrojone korniszony.