Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka po cygańsku zapewni nam smaczny i treściwy obiad. Całość możemy przygotować dzień wcześniej a po powrocie do domu przełożyć ją tylko z lodówki do piekarnika.
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę, czosnek i paprykę drobno kroimy. Kiełbasę kroimy w półplastry.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę, do mocnego zarumienienia. Dodajemy pokrojone warzywa, smażymy jeszcze kilka minut. Wlewamy passatę, dusimy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku papryką, solą i pieprzem.
Ziemniaki mieszamy z kiełbasą i warzywami oraz startym serem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut. Na wierzch układamy pokrojone korniszony.
Bardzo pożywna rozpływająca się w ustach zapiekanka z ziemniakami ,boczkiem,...
Odsłon: 15102
Ogórki konserwowe można przygotować na wiele sposobów. Specyficzny smak nadaj...
Odsłon: 5399
Chrupiące, wyraziste w smaku korniszony to jedna z najbardziej lubianych post...
Odsłon: 4344
Chrupiąca ogórkowa salsa z wędzoną rybą świetnie sprawdzi się jako przekąska...
Odsłon: 148
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 8760
Ogórki konserwowe można przygotować na wiele sposobów. Specyficzny smak nadaj...
Odsłon: 5399
Chrupiące, wyraziste w smaku korniszony to jedna z najbardziej lubianych post...
Odsłon: 4344
Chrupiąca ogórkowa salsa z wędzoną rybą świetnie sprawdzi się jako przekąska...
Odsłon: 148
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 8760
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę, czosnek i paprykę drobno kroimy. Kiełbasę kroimy w półplastry.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę, do mocnego zarumienienia. Dodajemy pokrojone warzywa, smażymy jeszcze kilka minut. Wlewamy passatę, dusimy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku papryką, solą i pieprzem.
Ziemniaki mieszamy z kiełbasą i warzywami oraz startym serem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut. Na wierzch układamy pokrojone korniszony.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka z sosem, kopytka i surówka z kiszonej kapusty.
Dania główne
Kurczak z rożna w przyprawie szawarma ( shawarma )
Dania główne
Kaczka w jabłkach
Dania główne
Gołąbki po turecku
Żeberka z sosem, kopytka i surówka z kiszonej kapusty.
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 74
Kurczak z rożna w przyprawie szawarma ( shawarma )
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 81