Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka po cygańsku zapewni nam smaczny i treściwy obiad. Całość możemy przygotować dzień wcześniej a po powrocie do domu przełożyć ją tylko z lodówki do piekarnika.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 224
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 224
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę, czosnek i paprykę drobno kroimy. Kiełbasę kroimy w półplastry.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę, do mocnego zarumienienia. Dodajemy pokrojone warzywa, smażymy jeszcze kilka minut. Wlewamy passatę, dusimy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku papryką, solą i pieprzem.
Ziemniaki mieszamy z kiełbasą i warzywami oraz startym serem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut. Na wierzch układamy pokrojone korniszony.