Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, syty i szybki obiad.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2292
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4378
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1303
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 281
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2292
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4378
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1303
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 281
Składniki
Ugotować ryż i wyłożyć na spód naczynia żaroodpornego. Polać odrobiną majonezu i keczupu. Posypać 1/3 startego żółtego sera.
Pokroić filety w niedużą kostke, wymieszać z przyprawą gyros, usmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i smażyć aż cebula będzie miękka.
Włożyć kurczaka do naczynia. Posypać 1/3 sera. Ułożyć pokrojone w plasterki ogórki konserwowe i pokrojoną w kostkę paprykę. Posypać resztą sera. Polać majonezem i keczupem.
Piec w temperaturze ok. 200 stopni aż do roztopienia i zbrązowienia sera.
Smacznego!