Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybko się robi, ale też szybko znika:)Lubimy też wersję z ryżem zamiast makaronu:)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1161
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 520
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1161
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 520
Składniki
Żaroodporne naczynie smarujemy dokładnie masłem. W czasie gdy gotuje się makaron w osolonej wodzie przygotowujemy dodatki do zapiekanki.Kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, podsmażamy i dodajemy cebulę pokrojona w grube plastry.Podsmażamy i dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.Doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze chwilę podsmażamy.
Odcedzamy makaron ugotowany al'dente i jeszcze gorący mieszamy z 10 dag sera żółtego w wiórkach i farszem z patelni.Dodajmy koncentrat pomidorowy i jeśli trzeba doprawiamy jeszcze sola i pieprzem. Makaron wykładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy resztą sera.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st.C do rozlasowania i podpieczenia sera(jakieś 20minut góra)