Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybko się robi, ale też szybko znika:)Lubimy też wersję z ryżem zamiast makaronu:)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        Składniki
Żaroodporne naczynie smarujemy dokładnie masłem. W czasie gdy gotuje się makaron w osolonej wodzie przygotowujemy dodatki do zapiekanki.Kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, podsmażamy i dodajemy cebulę pokrojona w grube plastry.Podsmażamy i dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.Doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze chwilę podsmażamy.
Odcedzamy makaron ugotowany al'dente i jeszcze gorący mieszamy z 10 dag sera żółtego w wiórkach i farszem z patelni.Dodajmy koncentrat pomidorowy i jeśli trzeba doprawiamy jeszcze sola i pieprzem. Makaron wykładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy resztą sera.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st.C do rozlasowania i podpieczenia sera(jakieś 20minut góra)