Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka makaronowa z chorizo"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W tym czasie rozgrzej na patelni (musi nadawać się do zapiekania) odrobinę oliwy z oliwek i zeszklij posiekaną cebulę oraz czosnek. Po chwili dodaj pociętą w plastry kiełbasę chorizo. Przesmaż ją na złoto, po czym zalej pomidorami z puszki i dorzuć małe koktajlowe. Dosyp sól, pieprz, cukier oraz zioła prowansalskie.
Gotuj całość kilka minut. Na koniec dołóż makaron i wymieszaj. Wierzch posyp startą mozzarellą i bazylią. 4. Wstaw potrawę na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Czas: 40 min. 1 porcja = 330 kcal.Źródło: Kurier TV