Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Gotuję makaron.
Cebulę siekam w kostkę.
Pieczarki obieram, kroję w plasterki i podduszę na margarynie. Pod koniec duszenia dodaję cebulę.
W misce roztrzepuję jajko i mieszam ze śmietaną. Doprawiam
Ser ścieram na tarce.
Makaron mieszam z pieczarkami, sosem i połową startego sera.
Naczynie żaroodporne natłuszczam i oprószam bulką tartą.
Makaron z pieczarkami przekładam do naczynia.
Na wierzch wysypuję resztę sera.
Zapiekam 25 minut w 180 st. C.