Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 700
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12496
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 700
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12496
Składniki
Grzyby rozmrozić, podsmażyć wraz z pokrojoną cebulą do miękkości. Mięso, czosnek, usmażone grzyby z cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia, dodać przyprawy do smaku (według uznania). Ziemniaki obrać, pokroić w talarki (grubości ok. 0,5 cm), szczypior posiekać. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, następnie układać warstwami: ziemniaki, szczypiorek, mięso, ser (powinny być 3 warstwy). Piec ok. godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200 st.