Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13346
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1519
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14679
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6052
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13346
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1519
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14679
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6052
Składniki
Grzyby rozmrozić, podsmażyć wraz z pokrojoną cebulą do miękkości. Mięso, czosnek, usmażone grzyby z cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia, dodać przyprawy do smaku (według uznania). Ziemniaki obrać, pokroić w talarki (grubości ok. 0,5 cm), szczypior posiekać. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, następnie układać warstwami: ziemniaki, szczypiorek, mięso, ser (powinny być 3 warstwy). Piec ok. godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200 st.