Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początkowo te danie przygotowała moja mama, ja z czasem udoskonaliłam przepis i chętnie domownicy się nim zajadają.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13248
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 425
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9752
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13248
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 425
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9752
Składniki
Pieczarki pokroić i umyć następnie odparować i posolić, paprykę i cebulę pokroić w kostkę dołączyć do pieczarek i przysmażyć z łyżką oliwy.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę posolić popieprzyć i doprawić przyprawą do gyrosa następnie usmażyć.
Makaron i podzielony na różyczki kalafior ugotować al dente. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wyłożyć kolejno: makaron, kurczaka, odrobinę sera, pieczarki z papryką i cebulą, kalafior i oprószyć resztą sera.
Śmietankę wymieszać z jajkiem i polać zapiekankę. Piec pod przykryciem 20 minut, odkrytą następne 20 minut w temp. 200 stopni.