Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początkowo te danie przygotowała moja mama, ja z czasem udoskonaliłam przepis i chętnie domownicy się nim zajadają.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 314
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 735
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 314
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 735
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
Pieczarki pokroić i umyć następnie odparować i posolić, paprykę i cebulę pokroić w kostkę dołączyć do pieczarek i przysmażyć z łyżką oliwy.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę posolić popieprzyć i doprawić przyprawą do gyrosa następnie usmażyć.
Makaron i podzielony na różyczki kalafior ugotować al dente. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wyłożyć kolejno: makaron, kurczaka, odrobinę sera, pieczarki z papryką i cebulą, kalafior i oprószyć resztą sera.
Śmietankę wymieszać z jajkiem i polać zapiekankę. Piec pod przykryciem 20 minut, odkrytą następne 20 minut w temp. 200 stopni.