Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początkowo te danie przygotowała moja mama, ja z czasem udoskonaliłam przepis i chętnie domownicy się nim zajadają.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20640
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2361
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 73
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20640
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2361
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 73
Składniki
Pieczarki pokroić i umyć następnie odparować i posolić, paprykę i cebulę pokroić w kostkę dołączyć do pieczarek i przysmażyć z łyżką oliwy.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę posolić popieprzyć i doprawić przyprawą do gyrosa następnie usmażyć.
Makaron i podzielony na różyczki kalafior ugotować al dente. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wyłożyć kolejno: makaron, kurczaka, odrobinę sera, pieczarki z papryką i cebulą, kalafior i oprószyć resztą sera.
Śmietankę wymieszać z jajkiem i polać zapiekankę. Piec pod przykryciem 20 minut, odkrytą następne 20 minut w temp. 200 stopni.