Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początkowo te danie przygotowała moja mama, ja z czasem udoskonaliłam przepis i chętnie domownicy się nim zajadają.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 373
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 373
Składniki
Pieczarki pokroić i umyć następnie odparować i posolić, paprykę i cebulę pokroić w kostkę dołączyć do pieczarek i przysmażyć z łyżką oliwy.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę posolić popieprzyć i doprawić przyprawą do gyrosa następnie usmażyć.
Makaron i podzielony na różyczki kalafior ugotować al dente. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wyłożyć kolejno: makaron, kurczaka, odrobinę sera, pieczarki z papryką i cebulą, kalafior i oprószyć resztą sera.
Śmietankę wymieszać z jajkiem i polać zapiekankę. Piec pod przykryciem 20 minut, odkrytą następne 20 minut w temp. 200 stopni.