Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka a la tarta na szpinakowym cieście, może być w wersji wegetariańskiej lub mięsnej
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2255
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2226
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 709
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1002
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1101
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2255
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2226
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 709
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1002
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1101
Składniki
Szpinak drobno posiekać. Usunąć grubsze łodyżki, poddusić kilka minut na łyżce oleju. Wystudzić.
Warzywa pokroić, poddusić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kiełbasę pokroić w plasterki i przysmażyć na patelni.
Do wystudzonego szpinaku dodać mąkę, dobrze rozmieszać. Z białek ubić pianę i dodać do masy szpinakowej. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Piec ok. 15 minut w temp. 180 C. Ciasto powinno odchodzić od patyczka. Ubić żółtka z jogurtem, dodać starty ser.
Na podpieczone ciasto wykładamy warstwami kiełbasę, warzywa, polać masą jajeczno-serową. Po wierzchu posypać oregano. Wstawić do piekarnika na koleje 15 -20 minut. Smacznego J
mięsożercom można dodać jeszcze boczek wędzony lub filet z kurczaka, w wersji bezmięsnej kiełbasę można zastąpić fasolka gotowaną lub cieciorką na skróty można wykorzystać szpinak mrożony :)