Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka a la tarta na szpinakowym cieście, może być w wersji wegetariańskiej lub mięsnej
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8200
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4557
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 597
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8200
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4557
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 597
Składniki
Szpinak drobno posiekać. Usunąć grubsze łodyżki, poddusić kilka minut na łyżce oleju. Wystudzić.
Warzywa pokroić, poddusić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kiełbasę pokroić w plasterki i przysmażyć na patelni.
Do wystudzonego szpinaku dodać mąkę, dobrze rozmieszać. Z białek ubić pianę i dodać do masy szpinakowej. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Piec ok. 15 minut w temp. 180 C. Ciasto powinno odchodzić od patyczka. Ubić żółtka z jogurtem, dodać starty ser.
Na podpieczone ciasto wykładamy warstwami kiełbasę, warzywa, polać masą jajeczno-serową. Po wierzchu posypać oregano. Wstawić do piekarnika na koleje 15 -20 minut. Smacznego J
mięsożercom można dodać jeszcze boczek wędzony lub filet z kurczaka, w wersji bezmięsnej kiełbasę można zastąpić fasolka gotowaną lub cieciorką na skróty można wykorzystać szpinak mrożony :)