Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka a la tarta na szpinakowym cieście, może być w wersji wegetariańskiej lub mięsnej
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24884
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6019
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 266
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24884
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6019
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 266
Składniki
Szpinak drobno posiekać. Usunąć grubsze łodyżki, poddusić kilka minut na łyżce oleju. Wystudzić.
Warzywa pokroić, poddusić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kiełbasę pokroić w plasterki i przysmażyć na patelni.
Do wystudzonego szpinaku dodać mąkę, dobrze rozmieszać. Z białek ubić pianę i dodać do masy szpinakowej. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Piec ok. 15 minut w temp. 180 C. Ciasto powinno odchodzić od patyczka. Ubić żółtka z jogurtem, dodać starty ser.
Na podpieczone ciasto wykładamy warstwami kiełbasę, warzywa, polać masą jajeczno-serową. Po wierzchu posypać oregano. Wstawić do piekarnika na koleje 15 -20 minut. Smacznego J
mięsożercom można dodać jeszcze boczek wędzony lub filet z kurczaka, w wersji bezmięsnej kiełbasę można zastąpić fasolka gotowaną lub cieciorką na skróty można wykorzystać szpinak mrożony :)