Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zapiekanka z papryką, mięsem i pysznym sosem.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.
3. Ryż smarujemy połową sosu śmietanowo paprykowego.
4. Na sos wykładamy mięso.
5. Por kroimy w krążki oraz paprykę w paseczki, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Wykładamy na mięso i smarujemy drugą połową sosu.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch zapiekanki.
8. Zapiekamy 20 minut w 180°C. 9. Danie gotowe. 10. Smacznego.