Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gorącą kolację.
Naczynie żaroodporne , tarka
Ziemniaki obrać , ugotować, pozostawić do wystudzenia. Mięso doprawić solą , pieprzem , przyprawą do mięsa wieprzowego. Kapustę umyć, pokroić na drobno. Paprykę, cukinię umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pieczarki obrać, również utrzeć. Ser utrzeć. Do mięsa dodać kapustę, utarte warzywa, 2 łyżki sera, wbić jajko i bardzo dokładnie wymieszać. Wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać serek topiony oraz ścięty koperek, wyrobić na pulchną masę, uformować kulki i ułożyć na mięsie.
Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i zalać całość.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 30 minut, wyjąć , posypać resztą sera.
Wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera około 10 minut.
Lepsze jak słonecznik do dłubania podczas oglądania Igrzysk Olimpijskich.
Odsłon: 343
Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy z...
Odsłon: 2277
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 62
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 63
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 59
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 62
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 63
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 59
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować, pozostawić do wystudzenia. Mięso doprawić solą , pieprzem , przyprawą do mięsa wieprzowego. Kapustę umyć, pokroić na drobno. Paprykę, cukinię umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pieczarki obrać, również utrzeć. Ser utrzeć. Do mięsa dodać kapustę, utarte warzywa, 2 łyżki sera, wbić jajko i bardzo dokładnie wymieszać. Wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać serek topiony oraz ścięty koperek, wyrobić na pulchną masę, uformować kulki i ułożyć na mięsie.
Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i zalać całość.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 30 minut, wyjąć , posypać resztą sera.
Wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera około 10 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w sosie
Dania główne
Duszony udziec z indyka
Dania główne
Zapiekanka ryżowa z cukinią
Dania główne
Pieczony schab
Schab w sosie
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 62
Duszony udziec z indyka
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 63