Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gorącą kolację.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 323
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 323
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować, pozostawić do wystudzenia. Mięso doprawić solą , pieprzem , przyprawą do mięsa wieprzowego. Kapustę umyć, pokroić na drobno. Paprykę, cukinię umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pieczarki obrać, również utrzeć. Ser utrzeć. Do mięsa dodać kapustę, utarte warzywa, 2 łyżki sera, wbić jajko i bardzo dokładnie wymieszać. Wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać serek topiony oraz ścięty koperek, wyrobić na pulchną masę, uformować kulki i ułożyć na mięsie.
Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i zalać całość.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 30 minut, wyjąć , posypać resztą sera.
Wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera około 10 minut.