Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gorącą kolację.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować, pozostawić do wystudzenia. Mięso doprawić solą , pieprzem , przyprawą do mięsa wieprzowego. Kapustę umyć, pokroić na drobno. Paprykę, cukinię umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pieczarki obrać, również utrzeć. Ser utrzeć. Do mięsa dodać kapustę, utarte warzywa, 2 łyżki sera, wbić jajko i bardzo dokładnie wymieszać. Wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać serek topiony oraz ścięty koperek, wyrobić na pulchną masę, uformować kulki i ułożyć na mięsie.
Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i zalać całość.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 30 minut, wyjąć , posypać resztą sera.
Wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera około 10 minut.