Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka rybna z warzywami"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 211
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 96
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 211
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 96
Składniki
Ziemniaki i marchew obierz, pokrój na talarki. Oczyszczony por potnij w krążki. Rodzynki namocz w ciepłej wodzie.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Na dnie ułóż ziemniaki i pory. Posyp warzywa solą i pieprzem.
Umytą rybę podziel na porcje, skrop sokiem z cytryny i natrzyj solą. Odstaw na pół godziny do lodówki.
W tym czasie przygotuj marchewkę w garnku do gotowania na parze.
Szklankę gorącego wywaru zapraw zasmażką przygotowaną z łyżki masła i mąki. Dodaj serki i wymieszaj.
Umieść rybę na warzywach w naczyniu żaroodpornym. Z boku ułóż rodzynki oraz marchew. Całość polej sosem i posyp posiekaną natką.
Piecz potrawę 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV