Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i kapustą pekińską.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebule obrać, przekroić w pół i pokroić w piórka.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na plastry średniej grubości.
Kapustę umyć i pokroić w paski o szerokości około 1 cm.
Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, kapustę pekińską, około pół łyżeczki soli i smażyć aż odparują całą wodę.
Ryż wymieszać z usmażonymi pieczarkami i kapustą, doprawić sosem sojowym i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Zapiekać w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 20 minut.