Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i kapustą pekińską.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 72
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2579
Polecam.
Odsłon: 471
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 692
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2006
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 72
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2579
Polecam.
Odsłon: 471
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 692
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2006
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebule obrać, przekroić w pół i pokroić w piórka.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na plastry średniej grubości.
Kapustę umyć i pokroić w paski o szerokości około 1 cm.
Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, kapustę pekińską, około pół łyżeczki soli i smażyć aż odparują całą wodę.
Ryż wymieszać z usmażonymi pieczarkami i kapustą, doprawić sosem sojowym i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Zapiekać w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 20 minut.