Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i kapustą pekińską.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253678
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253678
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebule obrać, przekroić w pół i pokroić w piórka.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na plastry średniej grubości.
Kapustę umyć i pokroić w paski o szerokości około 1 cm.
Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, kapustę pekińską, około pół łyżeczki soli i smażyć aż odparują całą wodę.
Ryż wymieszać z usmażonymi pieczarkami i kapustą, doprawić sosem sojowym i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Zapiekać w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 20 minut.