Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i kapustą pekińską.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 120
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 510
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 120
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 510
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebule obrać, przekroić w pół i pokroić w piórka.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na plastry średniej grubości.
Kapustę umyć i pokroić w paski o szerokości około 1 cm.
Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, kapustę pekińską, około pół łyżeczki soli i smażyć aż odparują całą wodę.
Ryż wymieszać z usmażonymi pieczarkami i kapustą, doprawić sosem sojowym i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Zapiekać w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 20 minut.