Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie jednogarnkowe z piekarnika.
naczynie żaroodporne lub brytfanka
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7767
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2870
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 568
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7767
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2870
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 568
Składniki
Przygotować mięso mielone jak na klopsy z jajkiem, majerankiem, cebulą, solą, pieprzem i vegetą. Naczynie żaroodporne lub brytfankę wysmarować masłem. Dno naczynia wyłożyć liściami kapusty. Na to poukładać warstwę pokrojonych w talarki ziemniaków, posolić i popieprzyć,warstwę marchwi, warstwę mielonego, posypać solą, pieprzem, vegetą. Układać warstwami do skończenia składników. Na wierzchu obłożyć liśćmi kapusty. Wlać 1/ 3 wody. Między warstwami pokroić kawałki masła. Wstawić do zimnego piekarnika i piec ok. 1 i 1/2 godziny. W trakcie pieczenia dolać gorącej wody wg uznania. Pod koniec pieczenia dodać trochę przecieru pomidorowego. W razie potrzeby jeszcze doprawić solą i pieprzem. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza.