Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie jednogarnkowe z piekarnika.
naczynie żaroodporne lub brytfanka
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 281
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 281
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Składniki
Przygotować mięso mielone jak na klopsy z jajkiem, majerankiem, cebulą, solą, pieprzem i vegetą. Naczynie żaroodporne lub brytfankę wysmarować masłem. Dno naczynia wyłożyć liściami kapusty. Na to poukładać warstwę pokrojonych w talarki ziemniaków, posolić i popieprzyć,warstwę marchwi, warstwę mielonego, posypać solą, pieprzem, vegetą. Układać warstwami do skończenia składników. Na wierzchu obłożyć liśćmi kapusty. Wlać 1/ 3 wody. Między warstwami pokroić kawałki masła. Wstawić do zimnego piekarnika i piec ok. 1 i 1/2 godziny. W trakcie pieczenia dolać gorącej wody wg uznania. Pod koniec pieczenia dodać trochę przecieru pomidorowego. W razie potrzeby jeszcze doprawić solą i pieprzem. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza.