Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie jednogarnkowe z piekarnika.
naczynie żaroodporne lub brytfanka
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1196
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 146
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 463
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 71
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1196
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 146
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 463
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 71
Składniki
Przygotować mięso mielone jak na klopsy z jajkiem, majerankiem, cebulą, solą, pieprzem i vegetą. Naczynie żaroodporne lub brytfankę wysmarować masłem. Dno naczynia wyłożyć liściami kapusty. Na to poukładać warstwę pokrojonych w talarki ziemniaków, posolić i popieprzyć,warstwę marchwi, warstwę mielonego, posypać solą, pieprzem, vegetą. Układać warstwami do skończenia składników. Na wierzchu obłożyć liśćmi kapusty. Wlać 1/ 3 wody. Między warstwami pokroić kawałki masła. Wstawić do zimnego piekarnika i piec ok. 1 i 1/2 godziny. W trakcie pieczenia dolać gorącej wody wg uznania. Pod koniec pieczenia dodać trochę przecieru pomidorowego. W razie potrzeby jeszcze doprawić solą i pieprzem. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza.