Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie jednogarnkowe z piekarnika.
naczynie żaroodporne lub brytfanka
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113603
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113603
Składniki
Przygotować mięso mielone jak na klopsy z jajkiem, majerankiem, cebulą, solą, pieprzem i vegetą. Naczynie żaroodporne lub brytfankę wysmarować masłem. Dno naczynia wyłożyć liściami kapusty. Na to poukładać warstwę pokrojonych w talarki ziemniaków, posolić i popieprzyć,warstwę marchwi, warstwę mielonego, posypać solą, pieprzem, vegetą. Układać warstwami do skończenia składników. Na wierzchu obłożyć liśćmi kapusty. Wlać 1/ 3 wody. Między warstwami pokroić kawałki masła. Wstawić do zimnego piekarnika i piec ok. 1 i 1/2 godziny. W trakcie pieczenia dolać gorącej wody wg uznania. Pod koniec pieczenia dodać trochę przecieru pomidorowego. W razie potrzeby jeszcze doprawić solą i pieprzem. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza.