Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie na bezmięsny obiad lub kolację na ciepło. Polecam.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 314
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 735
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 314
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 735
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Na kilku łyżkach oleju zeszklić pokrojonego pora, cebule, papryczkę chili i czosnek. Brokuł podzielić na różyczki obgotować pięć minut w solonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na dnie ułożyć warstwę pokrojonych ziemniaków. Na nie pokrojone pomidory. Potem zeszklone na oleju warzywa. Całość posypać przyprawami i przykryć plasterkami żółtego sera. Zapiekać w 200 st. C 20-30 minut.