Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie na bezmięsny obiad lub kolację na ciepło. Polecam.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3899
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415037
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2440
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3899
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415037
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2440
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Na kilku łyżkach oleju zeszklić pokrojonego pora, cebule, papryczkę chili i czosnek. Brokuł podzielić na różyczki obgotować pięć minut w solonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na dnie ułożyć warstwę pokrojonych ziemniaków. Na nie pokrojone pomidory. Potem zeszklone na oleju warzywa. Całość posypać przyprawami i przykryć plasterkami żółtego sera. Zapiekać w 200 st. C 20-30 minut.