Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To był eksperyment-ale bardzo udany i pyszny.Zawsze to jakaś odmiana dotychczasowych potraw z buraków
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Ziemniaki i buraki lekko podgotowac(oczywiście osobno) Na blaszke od pizzy układac warstwę pokrojonych w cieńkie plastry ziemniaki,przyprawiamy,na to pokrojoną cebulke(ale surową) pokrojony czosnek i pokrojoną w plasterki kiełbase,przyprawiamy,na to kładziemy warstwe cieńko pokrojonych w plasterki buraków i znów ziemniaki i znów przyprawiamy.Bulion rozpuszczamy w pól szkl wody i studzimy,mieszamy go ze śmietana i jajkami.Powstała mase wlewamy na naszą zapiekanke.Pieczemy ok 30 min w 180 st C
Oczywiście można dodac do tego pietruszke czy pieczarki,jak kto uważa.Ja podaje przepis na to co ja robiłam z mym eksperymętem