Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To był eksperyment-ale bardzo udany i pyszny.Zawsze to jakaś odmiana dotychczasowych potraw z buraków
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Ziemniaki i buraki lekko podgotowac(oczywiście osobno) Na blaszke od pizzy układac warstwę pokrojonych w cieńkie plastry ziemniaki,przyprawiamy,na to pokrojoną cebulke(ale surową) pokrojony czosnek i pokrojoną w plasterki kiełbase,przyprawiamy,na to kładziemy warstwe cieńko pokrojonych w plasterki buraków i znów ziemniaki i znów przyprawiamy.Bulion rozpuszczamy w pól szkl wody i studzimy,mieszamy go ze śmietana i jajkami.Powstała mase wlewamy na naszą zapiekanke.Pieczemy ok 30 min w 180 st C
Oczywiście można dodac do tego pietruszke czy pieczarki,jak kto uważa.Ja podaje przepis na to co ja robiłam z mym eksperymętem