Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycąca zapiekanka. Można użyć różnych rodzajów makaronów, wtedy spodoba się też dzieciom.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Ugotować makaron al dente. Umyć i wydrążyć cukinię i pokroić w cienkie plasterki. Podsmażyć delikatnie z dwóch stron na łyżce masła. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Uwaga - nie przegotować brokuła! Kurczaka pokroić w kostkę lub języczki przyprawić i ugotować na parze przez 20 minut.
Śmietankę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem podgrzać w rondelku. Do ciepłej śmietanki skruszyć serek topiony i podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Mieszać od czasu do czasu. Doprawić pieprzem. Na dole naczynia żaroodpornego nakładać warstwę makaronu, na to pieczarki, cukinię, kurczaka i brokuła. Polać sosem śmietanowo-serowym. Piec w piekarniku 190 stopni przez 15 minut aż do zrumienienia. W zależności od rodzaju piekarnika czas może się wydłużyć lub skrócić.