Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycąca zapiekanka. Można użyć różnych rodzajów makaronów, wtedy spodoba się też dzieciom.
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7730
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 34
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7730
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 34
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 182
Składniki
Ugotować makaron al dente. Umyć i wydrążyć cukinię i pokroić w cienkie plasterki. Podsmażyć delikatnie z dwóch stron na łyżce masła. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Uwaga - nie przegotować brokuła! Kurczaka pokroić w kostkę lub języczki przyprawić i ugotować na parze przez 20 minut.
Śmietankę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem podgrzać w rondelku. Do ciepłej śmietanki skruszyć serek topiony i podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Mieszać od czasu do czasu. Doprawić pieprzem. Na dole naczynia żaroodpornego nakładać warstwę makaronu, na to pieczarki, cukinię, kurczaka i brokuła. Polać sosem śmietanowo-serowym. Piec w piekarniku 190 stopni przez 15 minut aż do zrumienienia. W zależności od rodzaju piekarnika czas może się wydłużyć lub skrócić.