Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycąca zapiekanka. Można użyć różnych rodzajów makaronów, wtedy spodoba się też dzieciom.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35965
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1296
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35965
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1296
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        
                Składniki
Ugotować makaron al dente. Umyć i wydrążyć cukinię i pokroić w cienkie plasterki. Podsmażyć delikatnie z dwóch stron na łyżce masła. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Uwaga - nie przegotować brokuła! Kurczaka pokroić w kostkę lub języczki przyprawić i ugotować na parze przez 20 minut.
Śmietankę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem podgrzać w rondelku. Do ciepłej śmietanki skruszyć serek topiony i podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Mieszać od czasu do czasu. Doprawić pieprzem. Na dole naczynia żaroodpornego nakładać warstwę makaronu, na to pieczarki, cukinię, kurczaka i brokuła. Polać sosem śmietanowo-serowym. Piec w piekarniku 190 stopni przez 15 minut aż do zrumienienia. W zależności od rodzaju piekarnika czas może się wydłużyć lub skrócić.