Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z cukinii i bryndzy.

Zapiekanka z cukinii i bryndzy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14533

Dodano:

Odsłon: 2577

Lekka i bardzo smaczna:)

Składniki

  • cukinia około 600g
  • bryndza owcza 100g
  • masło do formy
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • bazylia łyżeczka
  • pieprz i sól
  • smietana 18% 150ml
  • Ser żółty wędzony 15dkg
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Foremkę wysmarować masłem.
    Cukinię pokroić w plastry i dać na spód naczynia.
    Na wierzch ułożyć plasterki bryndzy.

  2. Na bryndzy ułożyć plasterki cukinii.

  3. Zrobić sos jajeczny.
    Jajka roztrzepać ,dodać śmietanę,przeciśnięty czosnek,bazylię,sól,pieprz i maggi.

    Zalać cukinię i dać do nagrzanego piekarnika do 180st.

  4. Zapiekać do zrumienienia,wyjąć i posypać startym serem .
    Zapiec do stopienia sera.

  5. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń