Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1113
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1113
Składniki
Gotuję kaszę. Gdy przestygnie, mieszam ją z rozkruszonym twarogiem, solą i pieprzem. Połowę kaszy przekładam do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem.
Śmietanę łączę z keczupem. Słonecznik prażę na patelni. Cebulę kroję w kostkę, smażę. Por kroję w krążki, dodaję do cebuli, chwilę smażę. Dodaję sól, koperek i posiekany czosnek. Kaszę polewam śmietaną z keczupem, rozkładam na niej por z cebulą i znów warstwy kaszy i sosu. Wierzch posypuję żółtym serem i słonecznikiem. Zapiekam w temp. 180oC ok. 25 min.
50 min • Porcja 155 kcal • Przepis na 5 porcji.Źródło: Kobieta i życie