Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 730
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 730
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Składniki
Gotuję kaszę. Gdy przestygnie, mieszam ją z rozkruszonym twarogiem, solą i pieprzem. Połowę kaszy przekładam do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem.
Śmietanę łączę z keczupem. Słonecznik prażę na patelni. Cebulę kroję w kostkę, smażę. Por kroję w krążki, dodaję do cebuli, chwilę smażę. Dodaję sól, koperek i posiekany czosnek. Kaszę polewam śmietaną z keczupem, rozkładam na niej por z cebulą i znów warstwy kaszy i sosu. Wierzch posypuję żółtym serem i słonecznikiem. Zapiekam w temp. 180oC ok. 25 min.
50 min • Porcja 155 kcal • Przepis na 5 porcji.Źródło: Kobieta i życie