Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z kurczaka z brukselką"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 6
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 6
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Składniki
Brukselkę opłucz. Obrane ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć razem z brukselką na osolony wrzątek. Gotuj 15 minut, odlej.
Pierś kurczaka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzej olej. Smaż mięso z dwóch stron na złoty kolor (ok. 10 minut). Oprósz solą oraz pieprzem, pokrój w plastry. Obraną cebulę poszatkuj drobno.
W rondlu rozgrzej masło, wrzuć cebulę, oprósz ją mąką, zasmaż. Mieszając, dolewaj mleko i bulion. Gotuj sos 5 min. Wkrusz ser, wymieszaj. Dopraw całość solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym ułóż ziemniaki, mięso i brukselkę. Zalej sosem, piecz 30 min w 180 st.
czas ok. 75 min; porcja – 560 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety