Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z kurczaka z brukselką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Brukselkę opłucz. Obrane ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć razem z brukselką na osolony wrzątek. Gotuj 15 minut, odlej.
Pierś kurczaka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzej olej. Smaż mięso z dwóch stron na złoty kolor (ok. 10 minut). Oprósz solą oraz pieprzem, pokrój w plastry. Obraną cebulę poszatkuj drobno.
W rondlu rozgrzej masło, wrzuć cebulę, oprósz ją mąką, zasmaż. Mieszając, dolewaj mleko i bulion. Gotuj sos 5 min. Wkrusz ser, wymieszaj. Dopraw całość solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym ułóż ziemniaki, mięso i brukselkę. Zalej sosem, piecz 30 min w 180 st.
czas ok. 75 min; porcja – 560 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety