Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
propozycja kolejnej zapiekanki
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19203
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13010
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1645
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232072
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19203
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13010
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1645
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232072
Składniki
1. ryż ugotować, wystudzić, 2. marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, na patelnię wlać łyżkę oleju, wrzucić pokrojony w plastry czosnek, chwilkę podsmażyć, dodać marchewkę, wlać 2 łyżki sosu sojowego, aż marchew będzie prawie miękka, w razie konieczności podlać wodą, marchewka nie może być sucha, musi w niej pozostać trochę płynu, doprawić pieprzem i ewentualnie solą, musi być dość ostra, wymieszać z ugotowanym ryżem, 3. kurczaka pokroić w drobna kostkę, usmażyć z przyprawą do kurczaka, 4. brokuła ugotować podgotować chwilkę w osolonej wodzie, na półtwardo, 5. na spód naczynia do zapiekania wyłożyć ryż, na to kurczaka, na wierzch ułożyć brokuła, wstawić do piekarnika na ok 25 min, przed wyjęciem posypać serem, poczekać do rozpuszczenia, smacznego