Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zapiekanka.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 89
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 177
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1250
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 495
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 89
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 177
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1250
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 495
Składniki
Kalafior obgotować w osolonej wodzie, uważając by się zbyt nie rozgotował. Czosnek obrać, paprykę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić czosnek (przepuszczony przez praskę), a następnie podsmażyć paprykę. Następnie dodać do niej mięso mielone, podsmażyć. Doprawić do smaku bazylią, solą i pieprzem. Przygotować serowy sos, jajka roztrzepać w misce, dodać śmietany i połączyć. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać, stary na dużych oczkach tarki, żółty ser. Wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Następnie ułożyć w nim mięso, a na nim kalafiora. Całość zalać przygotowanym sosem serowym i zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Polecam