Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowana, prosta i szybka w przygotowaniu zapiekanka z kaszy, z mięsem mielonym i marchewką. To świetny pomysł na codzienny obiad, zapiekanka jest pożywna, sycąca, a przy tym smaczna.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2070
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1215
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2336
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2070
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1215
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2336
 
         
        Składniki
Kaszę gryczaną ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju pomidorami i zeszklić na nim cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula będzie rumiana, dodać mięso mielone, wymieszać i podsmażyć. Gdy mięso nie będzie już surowe, dodać marchewkę oraz pomidory z puszki, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami oraz przecierem pomidorowym.
Chwilę smażyć. Dodać ugotowaną kaszę i wymieszać.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i przełożyć na nie naszą zapiekankę.
Całość pieczemy w 180 stopniach około 25 minut, na ostatnie 5 minut, przy włączonym termoobiegu, na wierzch zapiekanki można położyć kawałki sera i zapiec.